Sivuston elementit

Sivusto rakentuu viidestä näkyvästä pääelementistä. Näet elementit alla olevasta kuvasta. Elementtien merkitys on selitetty kuvan alla.

Sivuston rakenne ja elementit

Sivuston rakenne ja elementit

1. Yläosio

Sivujen ylimpänä on ns. header-osio, joka toistuu samanlaisena jokaisella sivulla. Vasemmassa laidassa on puolueen virallista ulkoasu- ja fonttiyhdistelmää mukaileva sivuston logo. Oikeassa laidassa on sivuston päävalikko, jota käytetään sivustolla navigointiin.

Oletusarvoisesti valikko luodaan automaattisesti aina sitä mukaa, kun sivuille luodaan sisältöä. Mikäli automaattinen valikon luonti ei miellytä, käyttäjän on mahdollista muokata valikkoa myös käsin. Tämä vaatii kuitenkin hieman teknistä osaamista. Valikkoa pääset muokkaamaan sivustosi ylläpidosta.

2. Sisältöosio

Sivujen sisältöosio koostuu sivusta riippuen rakennettu joko Divi Builderin moduuleista tai WordPressin oletuseditorilla kirjoitetusta tekstistä. Lähtökohtaisesti etusivut ovat rakennettu Divi Builderilla ja sisältösivut oletuseditorilla.

Divin Builderia ja moduuleita käyttävä sivu ja sen sisältöosio on lähtökohtaisesti täysleveä, jolloin sivupalkki (3) ei ole käytössä. Moduulien avulla sivupalkin saa kuitenkin asetettua haluamaansa sijaintiin, mutta muutos vaatii hieman enemmän osaamista.

3. Sivupalkki

Sivupalkki sisältää uutisia Vihreiltä sekä linkkejä käyttäjän määrittelemille verkkosivuille. –Oletusarvoisesti linkit johtavat puolueen sivulle.

Sivupalkissa on käytössä myös Flow-Flow -niminen toiminto, jonka avulla haetaan Vihreiden sosiaalisista kanavista sisältöä automaattisesti.

Sivupalkkiin on mahdollista lisätä myös muita elementtejä. Niitä pääset muokkaamaan WordPressin hallintapaneelin Ulkoasu > Vimpaimet osiosta.

4. Alapalkki

Alapalkki toistuu samanlaisena jokaisella sivulla. Alapalkki on jaettu kolmeen lokerikkoon. Ensimmäisessä on oletuksena Vihreiden logo ja lyhyt esittelyteksti. Loppuihin on asetettu linkkejä Vihreiden sivuihin sekä omaan sivustoosi. Pääset muokkaamaan niitä WordPressin hallintapaneelin Ulkoasu > Vimpaimet osiosta.

5. Työkalupalkki

Työkalupalkki on vain sivustolle sisäänkirjautuneille käyttäjille näkyvä lisäelementti. Työkalupalkin kautta pääset nopeasti käsiksi sivustosi kaikkein tärkeimpiin toimintoihin, kuten luomaan uutta sisältöä nopeasti ja helposti.

Työkalupalkin ensimmäinen osa, vasemmassa laidassa, on WordPressin ”W” -logo, sisältää pikalinkit tärkeimpiin WordPressin tukisivuihin. Jos tunnuksellasi pääsee muokkaamaan useita sivuja – esimerkiksi sekä yhdistyksesi sivuja että henkilökohtaisia sivujasi – näet sen vieressä Minun sivustoni -kohdan, josta pääset nopeasti siirtymään eri sivustojen välillä. Seuraavana on sivuston nimellä varustettu linkki, jolla pääset  sivuston hallintaan – tai hallinnasta takaisin etusivulle – ja jonka kohdalta löydät pikalinkit hallintatoimintoihin.

Puhekuplasta pääset hallinnoimaan sivustollesi jätettyjä kommentteja ja ”+ Uusi” -valikon kautta voit helposti ja nopeasti lisätä sivuillesi uutta sisältöä. Viimeisimpänä aivan palkin oikeassa laidassa on nimelläsi tai tunnuksellasi varustettu tervehdys, jonka kautta pääset muokkaamaan käyttäjätunnuksesi tietoja tai kirjautumaan ulos sivuilta.

Yläpalkissa on myös Divin violetti D-logo ja teksti joka vaihtelee sen mukaan onko kyseisellä sivulla käytössä Divi Builder -toiminto. Tätä painiketta painamalla voit siirtyä muokkaamaan sivua Divi Builderin avulla.

Yläpalkin painikkeet vaihtelevat sivuston ominaisuuksien mukaan, joten siinä voi olla muitakin painikkeita.

Share This