Kirjautuminen sivustolle

Kun olet saanut sähköpostin, jossa on tunnus ja salasana sivustollesi, pääset tutustumaan sivuihisi pintaa syvemmältä. Sivuston perusulkoasu käytiin läpi edellisessä luvussa. nNt on aika kirjautua sisään sivujen ylläpitokäyttöliittymään!

WordPress-julkaisujärjestelmässä sisältöä (erilaisia tekstejä, alasivuja, kuvia ym.) hallitaan ylläpitokäyttöliittymästä. Sen käyttö on perustoiminnoiltaan hyvin helppoa, ainakin pienen opettelun jälkeen.

Uudessa sivupohjassa sivuston hallintaan ja kirjautumaan pääsee alapalkissa olevan ”Sivuston hallinta” -linkin kautta. Voit myös kirjoittaa osoiteriville, sivustosi osoitteen perään, /wp-admin/ ja myös tällöin pääset sivustosi hallintaan.

Esimerkki kirjautumisosoitteesta: https://ehdokkaat.vihreat.fi/matti.meikalainen/wp-admin/

Kirjautuaksesi sivustolle tarvitset tunnukset, jotka olet saanut sähköpostitse.

WordPress kirjaudu sisään

WordPress -kirjautumisnäkymä

 Tärkeää tietoturvasta!

  • Vaihda salasana heti, kun olet tunnuksesi saanut.
  • Tunnuksesi on henkilökohtainen, älä jaa sitä muille.
  • Me emme tiedä salasanaasi, emmekä milloinkaan kysy sitä sinulta! Pidä salasanasi vain omana tietonasi! Älä luovuta sitä muille!
  • Muista vaihtaa tunnuksesi sähköpostiosoite, jos sähköpostiosoitteesi muuttuu!
  • Jos epäilet, että joku on kaapannut tunnuksesi tai sivustollesi on murtauduttu, ota välittömästi yhteyttä ylläpitoon, sähköpostilla osoitteeseen sivupaketti-tuki@vihreat.fi.

Entä jos unohdan salasanani?

Ei hätää. Voit pyytää uutta salasanaa seuraavasti: Siirry sivustosi kirjautumissivulle (kts. ohjeet yltä). Kirjautumislomakkeen alta löytyy linkki ”Salasana hukassa?”. Klikkaa sitä. Toimi avautuvalla sivulla näkyvien ohjeiden mukaan, eli syötä lomakkeelle käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi. Muista myös tehdä lomakkeella näkyvä laskutehtävä. Lopuksi klikkaa Pyydä uusi salasana-painiketta, jonka jälkeen saat uuden salasanan ja ohjeet jatkotoimiin sähköpostiisi.

Huom! Katso myös roskapostikansio, jollei sähköpostia löydy saapuneista viesteistä.

WordPress -salasana unohtunut näkymä

WordPressin salasana unohtunut -näkymä

Jos et ole muistanut vaihtaa sähköpostiosoitettasi sivustosi käyttäjätunnukselle ja vanha sähköpostiosoitteesi ei toimi ja siten uuden salasanan pyynti ei onnistu, ota yhteyttä ylläpitoon. Ylläpidon tavoittaa sähköpostitse osoitteesta sivupaketti-tuki@vihreat.fi.

Linkki:

Opas kirjautumiseen englanniksi / Guide about login in English

Share This