Hallintapaneelin esittely

Sivujen hallintaan siirtyminen

Aluksi sinun tulee kirjautua sivustolle. Kirjautuessasi siirryt automaattisesti sivuston hallintaan. Jos olet jo kirjautunut, pääset hallintaan sivuston yläpalkista siirtämällä hiiren sivustosi nimen päälle ja klikkaamalla joko nimeä tai Ohjausnäkymä-linkkiä. Pääset hallintaan myös kirjoittamalla selaimeen sivustosi osoitteen perään /wp-admin/.

Muistutuksena: Ohjeet: Kirjautuminen sivustolle ja Sivuston elementit.

Hallintasivun elementit

Aivan kuten sivujen käyttäjälle näkyvä puoli, joka esiteltiin Sivuston elementit -sivulla, myös sivustosi hallintapuoli jakautuu visuaalisesti useisiin elementteihin. Osa näistä näkyy vain hallinnan etusivulla, osa kaikilla sivuilla.

WordPresin ohjausnäkymä

WordPressin ohjausnäkymä

Ohjausnäkymässä näet pikakatsauksen sivujesi tilaan juuri nyt. Näet kuinka monta artikkelia tai aivua olet sivustollasi julkaissut, ja kuinka olet käyttänyt kategorioita ja avainsanoja (näistä tarkemmin ohjeiden myöhemmissä luvuissa). Näiden tietojen ohella näet, että kuinka monta kommenttia kirjoituksesi ovat saaneet ja odottaako joku niistä hyväksyntääsi. Toisaalta tästä näet myös sen, miten paljon olet sivustollesi varattua levytilaa käyttänyt. Tämä osio näkyy vain hallinnan etusivulla eli ohjausnäkymässä.

Hallinnan vasen reuna sisältää linkit kaikkiin hallintapaneelin tärkeimpiin osioihin. Yleensä linkit näkyvät vain tietyn toiminnon päätasoille. Kun hiiren osoittimen vie tietyn otsakkeen päälle, aukeaa viereen linkkilista päätasonalaisista toiminnoista.

Myös hallintapuolella käytössäsi on yläreunan sama työkaluvalikko kuin myös sivujen julkisella puolella. Tämän valikon kautta pääset aina helposti tärkeimpiin toimintoihin. Tarkemmin toiminnoista Sivuston elementit -sivulla.

Nopea luonnos -toiminto on vain hallinnan etusivulla, Ohjausnäkymän oikeassa reunassa näkyvä toiminto. Sen kautta voit helposti julkaista artikkelin nopeasti, kevyemmän näkymän kautta. Tätä kannattaa käyttää, jos sivuja käyttää laajemmin blogina.

Mikäli sivustollasi on päällä keskustelut, näet Ohjausnäkymässä myös viimeisimmät kommentit, joita käyttäjät ovat sivuillesi jättäneet. Jokaisen kommentin kohdalta voit helposti hylätä kommentin, vastata siihen, merkitä sen roskapostiksi, tai siirtää sen roskakoriin. Nämä toiminnot tulevat näkyville, kun viet hiiren osoittimen kommentin päälle.

Linkki:

Opas ohjausnäkymästä englanniksi / Guide about Dashboard in English

 

Share This